Secretul Secretelor Secrete

Este o prostie. Și nu doar ’’o’’… ci prostia supremă a omenirii.

De unde știu asta ? Unde și (mai ales, bineinteles!) cine a scris-o ?

Păi de nicaieri, adică… de peste tot. Este peste tot în jurul nostru, acest fapt (secret, bineînțeles… că atlfel nu interesează pe nimeni 🙂) ) pe care în descoperirea adevărului îl ignoră, seceră și calcă în picioare toți căutatorii.

De ce rămâne ’’secret’’ ceva atât de evident, cum se poate ca o grădină în care cu toții dorim flori, legume si fructe… buruiana pe care oamenii vor să o smulgă și stârpească, să se înmulțească și să devin dominanta grădinii ? Simplu, pentru că fiecare vede într-o anume buruiană (secret), o plantă folositoare lui sau unui grup restrâns. Sunt sigur, cu toții știm citatul ăla: ’’Scopul scuză mijloacele !’’ ei bine (vorba vine…) e … nesemnat, de Dracu însuși 😉

Lăsând grădinaritul deoparte… Secretul, acest adevăr în circuit închis – menținut întotdeauna de o minciună in circuit deschis, este în esență o capcană perfectă construită, perfecționată și întreținută de propriile sale victime captive. S-a spus și se repetă, cel mai ades fără înțelegere completă-corectă și prin urmare fără de aplicare practică-reală în viață (chiar nu contează cine a fost primul care a înțeles și spus ):

’’Cine are secrete nu este în totalitate liber / Nu poti fii liber când.. dacă ai secrete / Secretul este o povară… un stăpân căruia îi esti sclav’’

Câteva obligații ale secretizării:

  • a menține un secret te obligă să construiești și întreții mereu minciuni – pentru că o minciuna trage dupa ea alta și încă o altă minciună
  • pentru a fi parte, cunoscătoare, susținătoare și/sau servitoare a unui secret te obligă să renunți la ’’libertăți parțiale’’ – Dar Libertatea este un întreg; ori e, ori nu.

Ce e caraghios despre ideea de secret !?

Un secret știut de doi oameni… nu mai e secret ! devine de la sine o conspirație cu toate regulile, obligațiile, îngrădirile, înlănțuirile și consecințele ei.

ca să fie d-adevăratelea… 🙂)))

Prin urmare ’’secretele’’ nu sunt ceea ce se declară (virtuți onorabile) mai întotdeauna sunt PUR ȘI SIMPLU… adevăruri ascunse sub minciuni (ori minciuni care ascund adevărul, cum preferați…) prezentate celor din afara unui grup de cunoscători. Cel mai caraghios fapt este că cei mai mulți dintre slujitorii secretelor sunt mereu în afara cercului care cunoaște ADEVĂRUL, ei sunt doar convinși că versiunea pe care o știu și o păstrează secretă este Adevărul.

Secretele nu sunt parte din Creație, ele sunt parte din Anticreația indusă oamenilor – CREAȚIA nu are secrete, ci doar părți încă imposibil de înțeles – ideea de secret implică ascunderea intențională și inducerea în eroare despre realitate – un lucru neștiut sau neînțeles este doar nedescoperit încă, secretul implică ideea unui lucru înțeles, descoperit… dar ascuns și deturnat cu intenție. Intenția este ceva pur uman, Viața, Creația, Dumnezeu nu are intenții ascunse, scopuri meschine, ambiții egoiste… DOAR EXISTĂ.

În încheiere, pentru că oricum e destul și pentru cine nu.. bat apa în piuă… încă două idei:

– Nu poți avea pretenții la adevăr cînd tu nu ești în stare să-l declari susții și semnezi, adică poți (că, mai toata lumea o face) dar nu este corect și cinstit

– Cu toata iluzia puterii…cine are secrete este mai slab decât se închipuiește a fi

Reclame

Despre gabrielatheodorescu

la fel ca toţi....what I think is what I have
Acest articol a fost publicat în Descoperirea de Sine. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s